(FORSINKET) POSTKORT

UDDANNELSE OG SÅDAN NOGET

DSC_0013

Puha… Det var mig for præcis ét år siden. Jeg havde det forfærdeligt i dagene op til, og da klokken endelig blev over midnat, skulle man sidde i kø og vente på svar. Jeg kom heldigvis videre i systemet ret hurtigt, og har fået et brev, hvori der stod: ‘Tillykke – du er blevet optaget på…’. Mere nåede jeg ikke at læse, før jeg jublede og gav min mor, der sad ved siden af, det største knus. Da jeg så skulle læse videre, stod der: ‘… på en stand by plads på kommunikation og it’. Wow. Det var ikke lige det, jeg havde forventet. Selvfølgelig var det ikke et afslag, men min glædesrus blev hurtigt erstattet med tårer, for hvad nu hvis jeg først skulle starte næste år… Jeg havde jo en lejlighed i København, som jeg allerede havde nogle af mine ting i. Jeg skulle blot have de sidste arbejdsdage overstået, inden jeg flyttede for alvor.

Det er et kæmpe pres, og man er helt ude af sig selv, og ude af stand til at tænke klart. Man sidder blot og tænker: ‘Jamen, hvad så nu?’. Jeg studsede over en overskrift i dag, hvor der stod at afslag var lig med en faliterklæring. Og ja, det kan jeg faktisk godt sætte mig ind i. Ja, jeg kom heldigvis ind samme år (en uge efter de andre, men jeg kom da ind), men i øjeblikket følte jeg mig virkelig som en fiasko. Når tankerne så er faldet lidt til ro, tænker man derimod: ‘ej, det skal nok gå’. Og det tror jeg også på! For man finder en løsning på det hele. Min drøm var medievidenskab i Aarhus, men det kunne jeg kaste en hvid pil efter, eftersom mit gennemsnit ikke nærmede sig de højder. Jeg talte meget med en studievejleder om, hvad jeg så skulle gøre, og han fandt Kommunikation og IT til mig. Han fandt også nogle andre uddannelser, som jeg kiggede på, men jeg blev ved med at vende tilbage til den her uddannelse og valgte, at det skulle være den. Og nej, hvor er jeg glad for min beslutning. Nogle gange er det ikke altid lige første idé, der er den bedste. Andre gange kan alternativet faktisk vise sig, at være lige så godt. Man skal ikke slå sig ud af det, men derimod kæmpe for det man brænder for – og så skal man nok opnå det.

Screen Shot 2014-06-27 at 08.41.48

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(FORSINKET) POSTKORT